Dag tegen kanker - donderdag 19 oktober


Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Kom op tegen Kanker op de derde donderdag van oktober de Dag tegen kanker. Op deze dag wordt expliciet aandacht gevraagd voor alle kankerpatiënten, alsook voor hun naasten en hulpverleners die elke dag opnieuw hun schouders zetten onder goede en warme zorg.

Talloze zorgorganisaties zetten activiteiten op touw en AZ Sint-Jozef Malle werkt graag mee aan dit hartverwarmende initiatief:

  • Het gele solidariteitslintje staat symbool voor betrokkenheid en medeleven met kankerpatiënten en hun naasten. De lintjes zullen worden uitgedeeld door vrijwilligers aan alle bezoekers en personeelsleden van het ziekenhuis. Het gele lintje verbindt ons in de strijd tegen kanker.

 

  • We organiseren een initiatie wandeltherapie voor alle oncologische patiënten en hun naasten. Deze activiteit vindt plaats tussen 13.30 en 15.00 uur in de natuur rondom de gebouwen van Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis. Meer informatie over deze deugddoende activiteit kan worden nagelezen op www.flowofjoy.com. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via:

 

  • We willen iedereen welkom heten in het ontmoetingspunt in de lounge (inkomhal) van het ziekenhuis van 9 tot 16 uur. Vrijwilligers van Kom op tegen Kanker staan klaar om jullie een heerlijk warm kopje koffie of thee aan te bieden en informatie te geven over hun werking.

 

Elke dag van het jaar zetten honderden zorgorganisaties en duizenden hulpverleners en vrijwilligers hun schouders onder kwaliteitsvolle en warme zorg. Maar, samen met vele sympathisanten willen we een warme oproep doen om op 19 oktober onze verbondenheid met kankerpatiënten en hun naasten nog eens extra in de kijker te zetten.