Informatiesessie "Kanker... Hoe vertel ik dat aan de (klein)kinderen?"

Wanneer kanker toeslaat in je leven, schieten woorden vaak tekort. De diagnose en de behandeling gooien bovendien je hele leven en je eigen emoties overhoop waardoor het als volwassene vaak niet gemakkelijk is om je kinderen en kleinkinderen hierin te ondersteunen. Het is ook niet eenvoudig om het taboe over de ziekte te doorbreken of om een goede uitleg te geven aan kinderen wat kanker nu eigenlijk is. “Wat vertel ik mijn (klein) kind en hoe?”.

Om op deze vraag een antwoord te kunnen bieden, organiseert ons oncologisch supportteam op woensdag 3 april om 18 uur de informatiesessie "Kanker... hoe vertel ik dat aan de (klein)kinderen?". Tijdens deze sessie reiken ze enkele handvaten over hoe je om kan gaan met de vele vragen die kinderen kunnen stellen en hun uiteenlopende reacties op het nieuws.

Waar bots jij als ouder of grootouder op? Welke vragen leven er bij jou? Geef ze gerust door bij je inschrijving. Zo kan de informatiesessie zo veel mogelijk op jullie bekommernissen worden afgestemd.

De informatiesessie richt zich tot ouders en grootouders die geconfronteerd worden met kanker binnen hun gezin. Na het informatief gedeelte is er tijd voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

In samenwerking met Bring a Smile vzw

Wanneer?
Woensdag 3 april van 18 tot 20 uur.

Waar?
AZ Sint-Jozef Malle, Oude Liersebaan 4, 2390 Malle. Zalen Fluisteraar en Babbelaar (route C 300).

Inschrijven
Deelname is gratis, maar inschrijven wel noodzakelijk. Wie belanginstelling heeft, kan contact opnemen met Kristin Amssoms of Indy Van Noten en dit graag ten laatste woensdag 27 maart 2019, met vermelding van naam en aantal aanwezigen, alsook je eventuele vragen.