Dag tegen kanker - donderdag 17 oktober


Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Kom op tegen Kanker op de derde donderdag van oktober de Dag tegen kanker. Op deze dag vragen we expliciet aandacht voor alle kankerpatiënten, alsook voor hun naasten en hulpverleners die elke dag opnieuw hun schouders zetten onder goede en warme zorg.

Talloze zorgorganisaties zetten activiteiten op touw en AZ Sint-Jozef Malle werkt graag mee aan dit hartverwarmende initiatief:

  • Het gele solidariteitslintje staat symbool voor betrokkenheid en medeleven met kankerpatiënten en hun naasten. Vrijwilligers delen de lintjes uit aan alle bezoekers en personeelsleden van het ziekenhuis. Het gele lintje verbindt ons in de strijd tegen kanker.

 

  • We organiseren zorgmassages (gratis hand- en voetmassages) voor alle oncologische patiënten en hun naasten. Deze activiteit vindt plaats tussen 10 en 14 uur op onze oncologische afdelingen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via joyce.donckers@emmaus.be.

 

  • Daarnaast kan je genieten van therapeutische harpmuziek van onze huisharpiste Christel Brughmans, tussen 11 en 12 uur en tussen 13.30 en 14.30 uur op onze oncologische afdelingen.

 

  • We willen ook iedereen welkom heten in het ontmoetingspunt in de lounge (inkomhal) van het ziekenhuis van 9 tot 15 uur. Vrijwilligers van Kom op tegen Kanker staan klaar om jullie een heerlijk warm kopje koffie of thee aan te bieden en informatie te geven over hun werking.

 

  • Tenslotte organiseren we samen met onze Helix-partnerziekenhuizen een theeworkshop met hapjes. Een culinaire beleving voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd.
    Opgelet: inschrijven is niet meer mogelijk, de workshop is volzet!

 

Elke dag van het jaar zetten honderden zorgorganisaties en duizenden hulpverleners en vrijwilligers hun schouders onder kwaliteitsvolle en warme zorg. Maar, samen met vele sympathisanten willen we een warme oproep doen om op 17 oktober onze verbondenheid met kankerpatiënten en hun naasten nog eens extra in de kijker te zetten.